Všechny akční ceny u postelí a matrací jsou platné jen do 30.04.2024 !

Nejlepší matrace pro Teenagery

V dnešní době plné rozptýlení je zajištění dostatečného a kvalitního spánku pro teenagery skutečnou výzvou. Od lákavých technologických zařízení po nabitý sociální kalendář a nekonečné množství domácích úkolů, dobrý spánek je pro mladou generaci často na posledním místě. V tomto článku se zaměříme na vztah mladých lidí ke spánku, proč ho potřebují tolik a na co myslet při hledání nejlepší matrace pro dospívající.

Velikost matrace

Pro děti a matrace neexistuje univerzální velikost. Různé děti rostou různě rychle, takže jako první krok je dobré změřit, jak velkou matraci váš teenager potřebuje. Pro někoho, kdo má v 13 letech první akné, může být jednolůžko 90x200 dostatečné, ale pro ty, kteří se blíží ke dvacítce, může být lepší postel 120x200 nebo 140x200.

Kvalita Matrace

Matrace by měla poskytovat pevnou podporu ve všech směrech. Většina teenagerů s věkem přibírá na váze, takže matrace musí být robustní. Rovněž je důležité zvážit schopnost matrace rozložit teplo. Pro dospívající, kteří se učí zvládat hormonální změny, může být regulace teploty obtížná, ale dobře navržená matrace může pomoci vašemu adolescentovi zůstat v chladu a užít si opravdu klidný spánek.

Ideální matrace pro dospívající

Pohodlí matrace

Dospívající rostou a růstové bolesti jsou často součástí tohoto období. Pevná matrace, která dokáže unést těžší tělo, může vašemu mladíkovi vydržet déle. Nicméně, kromě růstových špiček, potřebuje váš teenager pocítit nejvyšší možné pohodlí, když se večer ponoří do postele. Pokud je vaše dítě velmi aktivní, může být vhodné zvážit ortopedickou matraci, která může pomoci zmírnit bolesti.

Jakou tvrdost matrace vybrat pro dospívajícího?

Při výběru tvrdosti matrace byste měli zvážit váhu vašeho teenagera a způsob, jakým spí. Čím větší mladý člověk, tím pevnější matraci byste mohli chtít. Naše matrace Herodex XXL  je ideální volbou pro ty, kteří hledají něco pevnějšího a tvrdšího.  Matrace Ergostretch střední tuhosti zase poskytuje vysokou míru podpory zad a má zesílené strany pro zvýšenou stabilitu.

Nicméně, tvrdost je velmi subjektivní aspekt při koupi nové matrace. Pokud váš teenager spí na břiše, pevnější matrace je správná volba, protože pomáhá zabránit přílišnému prohnutí zad. Pro ty, kdo spí na boku, může být ideální měkčí matrace - například Comfort Antibacterial s technologií paměťové pěny ideální, protože pomáhá rozložit teplo a zlepšit krevní oběh.

Na Intena.cz si můžete prohlédnout naši různorodou nabídku matrací a filtrovat je podle tvrdosti, takže ať už máte jakoukoliv preferenci, my vám vyhovíme.

Správná matrace pro teenagery

Proč potřebují dospivající tolik spánku?

Dospělí potřebují přibližně sedm hodin spánku za noc, aby se probudili čerství a připraveni na den, ale teenager by měl směřovat k osmi až deseti hodinám spánku. I když je spánek důležitý pro všechny, adolescenti potřebují trochu více, aby podpořili svůj mentální a fyzický rozvoj.

Spánek je zásadní součástí fyzického růstu, kterým mladí lidé pravidelně procházejí během dospívání. Hluboký spánek u teenagerů vyvolává uvolňování hormonů, které podporují růst, pomáhají tělu se opravit a rozvíjet svaly. Pravidelné zdřímnutí také snižuje riziko obezity, cukrovky a srdečních problémů.

Spánek je také důležitý pro učení dítěte - noc plná spánku může vašemu dítěti pomoci dosáhnout úspěchů ve škole. Nejen že se dospívající budou cítit obecně více bdělí a schopni se soustředit, ale během spánku všichni zpracováváme a upevňujeme vzpomínky, což usnadňuje zapamatování klíčových detailů, které by se mohly hodit při zkouškách.

Skvělý noční odpočinek je také jedním z nejlepších ochránců duševního zdraví dospívajících. Pro adolescenty může špatný spánek zvýšit pocity úzkosti a rizika trpění depresí. Povzbuzení vašich dětí k pohodlnému a obnovujícímu nočnímu spánku by jim mohlo pomoci zvládat emoce, které by mohly být přemožitelné, pokud nemají dostatek kvalitního spánku.