Všechny akční ceny u postelí a matrací jsou platné jen do 31.03.2024 !

Výhody a nevýhody čalouněných postelí

Ložnice je místo, které by nám mělo poskytnout kýženou oázu klidu. Pokud se budete rozhodovat jakou postel do vaší ložnice vybrat, neměli by jste určitě zapomenout na čalouněné postele, které si v poslední v poslední době získávají stále větší popularitu. Rádi bychom vám předali informace, včem spočívají výhody čalouněných postelí a čím se liší od jiných typů.

 

Moderní čalouněná postel Valter

 

Správná ložnice by měla být uspořádaná tak, aby sloužila především k relaxaci a kvalitnímu odpočinku. A jak asi každý ví, v posteli strávíme přibližně jednu tředinu celého dne a tak je důležité, aby vybraná postel pokytovala maximální komfort a pohodlí. V čm tedy spočívají výhody čalouněné postele ?

 

Čalouněné postele – čím jsou zajímavé ?

Čalouněné postele jsou takové postele, které jsou po celém obvodu potažené látkou, kůží nebo ekokůží, což zcela jistě vede k pocitu oteplování celého interiéru ložnice. Čalouněné postele tak mohou vnést do malé i velké ložnice příjemnou atmosférou a pocit harmonie. Použité látky a čalouněné materiály jsou velmi příjemné na dotek například oproti hladkého povrchu dřevěných postelí.

Většina uživatelů čalouněných postelí oceňuje také vysoké čalouněné čelo za hlavou, které umožní pohodlné opření polštáře například v sedě při čtení knihy. Někdy se také nabízí řešení pořídit si k dřevěné posteli či válendě samostatné čalouněné hlavové čelo a tím využit výhody jak dřevěných, tak čalouněných postelí. Další předností je u některých modelů integrace úložného prostoru. Čalouněné postele s úložným prostorem pak patří mezi nejprodávanější modely z této řady.

 

Moderní čalouněné postele s úložným prostorem

 

Nevýhody čalouněných postelí ...

Při nákupu čalouněné postele je potřeba zvážit některé nevýhody, které může čalouněná postel přinést. Jednou z nevýhod může být skutečnost, že matrace bývá k rámu postele pevně přičalouněná a v budoucnu není jednoduchý způsoub, jak tuto matraci vyměnit. Proto je velmi důležité, aby jste se při výběru čalouněné postele zaměřili na kvalitu a provedení matrace, která vám bude sloužit po mnoho let. U některých typů čalouněných postelí jsou matrace nezávislé, takže je můžete kdykoli v budoucnu vyměnit.

Neýhodou látkových čalouněných postelí může být také náročnější údržba. Pokud máte doma malé děti a ty vám postel jakkoli ušpiní, bude potřeba použití nějákého speciálního čističe na čalounění. Naproti tomu postel z masivu můžete jednoduše setřít vlhkým hadříkem.

 

Moderní design čalouněných postelí nemá hranice

Velkou výhodou čalouněných postelí je, že nemusíte se omezovat standardním obdélnikovm tvarem. Můžete si vybrat verzi oválu, koule, elipsy nebo nějaké jiné křivky. Při výběru tvaru postele však pamatujte na celkový styl, který ve vaší ložnici převládá. V případě že máte nábytek v ložnici zařízen v decentním jednoduchém stylu, těžko zde designově zapadne supermoderní elipsovitá čalouněná postel. V takovém případě je lepší v rámci zachování celkového klidného tónu volit tradiční obdélnikovitý tvar.

Pokud jste rozhodnuti pořídit si novou čalouněnou postel, na stránkách INTENA Nábytek si zcela určitě vyberete model přesně podle vašich představ. U všech čalouněných postelí garantujeme 100% kvalitu a samozřejmostí je i plná záruka :)