Všechny akční ceny u postelí a matrací jsou platné jen do 30.04.2024 !

Trendy ve zdravém spaní v roce 2024

Trendy ve zdarvém spaní 2024

Rok 2024 nabídne řadu zajímavých a inovativních trendů ve světě zdravého spánku. S rychlým rozvojem nových technologií a změnami v životním stylu se také mění preference a očekávání pro zdravé a komfortní spaní. V tomto článku se podíváme na některé z nejvýraznějších trendů a stylů, které ovlivní váš spánek v ložnici v roce 2024.

Barevná psychologie

Barvy hrají klíčovou roli ve vytváření relaxačního a uklidňujícího prostředí pro spánek. V roce 2024 jsou populární především pastelové odstíny, jako jsou světle modrá, mátová zeleň a jemně růžová, které pomáhají snižovat stres a uvolňovat napětí. Tyto barvy se často používají na stěnách, povlečení a dekorativních prvcích v interiéru ložnice.

Pro ty, kteří chtějí dodat prostoru trochu více energie, je vhodné kombinovat pastelové barvy s výraznějšími akcenty, jako je žlutá nebo oranžová. Tyto barevné kombinace dodávají pokoji životní sílu a radost, aniž by narušily klidnou atmosféru vhodnou pro kvalitní odpočinek.

Trendem jsou široké jednolůžka 120x200 a 140x200Rohové postele

Vedle tradičních velikostí postelí 90x200 cm a 180x200 cm jsou stále populárnější postele ve specifických rozměrech, jako jsou 120x200 cm  a 140x200 cm .

Tyto rozšířené moderní postele nabízejí dostatek místa pro pohodlný spánek a jsou ideální volbou pro jednotlivce nebo páry s menšími ložnicemi. Jsou také velmi oblíbené v dětských a juniorských pokojích.

Postele s úložným prostorem

Jedním z hlavních trendů v roce 2024 jsou postele s integrovaným úložným prostorem. Tyto postele mají zpravidla výsuvné zásuvky nebo vyklápecí mechanismy, které umožňují snadné uložení povlečení, polštářů a jiných věcí v domácnosti. Úložný prostor je tradiční praktický pomocník v udržení pořádku ve vaší ložnici.

Trendy ve spaní pro mladé

Mladí lidé obecně projevují zájem o kvalitní spánek a design interiéru. Jinak tomu není ani v roce 2024. Oblíbený je moderní a minimalistický vzhled, výběr nábytku a dekorací s čistými liniemi a jednoduchými tvary. Kromě toho se mladí lidé zajímají o nové technologie, které jim mohou pomoci nejen zlepšit spánek, ale také monitorovat jeho průběh, třeba pomocí chytrých hodinek. Matrace do postele pak vybírají nejen podle rozměrů, ale zameřují se i na materiál, ze kterého je vyrobena. Právě ten může výrazně ovlivnit komfort a zdraví spánku.

Rohové posteleRohové postele

Rohové postele jsou i v letošním roce ideální volbou pro ty, kteří chtějí efektivně využít prostor ve své ložnici. Tyto postele ve tvaru do "L" se dokážou perfektně vměstnat do rohů místnosti a nabídnout tak prostor pro další nábytek a dekorace. Navíc, rohové postele jsou elegantní a moderní volbou, která přidává sofistikovaný vzhled do každé ložnice .

Rok 2024 nám přináší zajímavé a inovativní trendy ve světě zdravého spánku a designu ložnic. Barevné kombinace, pohodlné rozšířené postele, postele s praktickým úložným prostorem, funkční a harmonické rohové postele - to jsou jen některé z klíčových aspektů, které budou letos ovlivňovat vaše noční zážitky. Nezapomeňte, že nejdůležitější je vždy kvalitní spánek a to, jak se cítíte ráno. Na Intena.cz si určitě vyberte si styl a pohodlí, které vám nejvíce vyhovují a dopřejte si zasloužený odpočinek.