Všechny akční ceny u postelí a matrací jsou platné jen do 30.04.2024 !

Kupujeme pohovku - na co si dát pozor ?

Sedací souprava či pohovka patří mezi nezbytné vybavení každého obývacího pokoje. Ve většině domácností zaujímá pohovka centrální místo a slouží celé domácnosti k pohodovému odpočinku. Není nic příjemnějšího, než blaženě relaxovat v objetí nadýchaných polštářů. Pokud vybíráte novou pohovku, neměl by váš výběr záviset jen na estetickém vzhledu, ale také na funkcích, která má sedačka nebo pohovka plnit. Podle čeho si tedy vybrat ideální model?


 

Výběr sedací soupravy či pohovky - mnoho možností ?

Na trhu s nábytkem existuje mnoho modelů sedaček - od moderní přírodní kůže, levnější ekokůže, nebo v tradičním čalouněném provedení. Nabídka je velmi široká a vše závisí pouze na našem vkusu a designového ladění interiéru.

Mějte však na paměti, že pokud se rozhodnete pořídit novou sedací soupravu či pohovku, měla by být přizpůsobena vašim individuálním potřebám. Jiné nároky bude mít velká rodina s prostorným obývacím pokojem a jiný model bude vhodný například pro "singl" bydlení v malém bytě.

 

Pohodlí a funkčnost

V případě malých bytů je ideálním řešením dvoumístná nebo trojmístná pohovka. Klasické pohovky se již dlouho těší nestárnoucí popularitě, a to díky pohodlí a funkcím, které nabízí. Přes den se na ni můžete pohodlně usadit, k večeru příjemně natáhnout a na noc ji rozložíte a jednoduše získáte místo pro spaní dvou osob.

Je však potřebné se zaměřit na kvalitu takové pohovky. Musí být odolná a stabilní, mechanizmus rozkládání by měl být velmi dobrou kvalitu, aby nám sloužil po mnoho let.

Do velkých a prostorných obývacích pokoju najde uplatnění spíše klasická prostorná rohová sedací souprava nebo sestava s pohovkou a křesly. Mimo oblíbené rozkládací funkce nabízejí tyto modely také praktický úložný prostor.

 

Jaký materiál zvolit?

Rozhodování o konkrétním materiálu je závislé na požadované životnosti a interiérovému ladění. Můžeme si vybrat z mnoha různých typů látkových čalounění, kůže nebo ekokůže, které jsou k dispozici v nepřeberném množství vzorů a barev.

Vybírejte ideálně takové materiály, o které se snadno pečuje. Ideální jsou matreiály, které se jednoduše čistí a jsou alespoň trochu odolné poškrábání. Mezi takové matriály patří například typy mikroplyše nebo alcantary. Velmi moderní a praktické jsou tzv. omyvatelné potahy, které ocení především rodiny s dětmi.

 

Další funkce

Některé modely sedacích souprav a pohovek nabízejí velmi zajímavé řešení, které pomáhají zajistit v pokoji pořádek. Mezi tyto chytré funkce patří například integrované úložné prostory nejen pro lůžkoviny. Do sedacích souprav s úložným prostorem můžeme úspěšně ukládat také oblečení nebo malé sportovní potřeby.

Součástí některých sedacích souprav jsou také různé odkládací prostory například na knihy a jiné drobnosti. Různé opěrky hlavy a tvarované područky nám zase pomohou opticky oddělit obývací prostor od jiné části pokoje - například jídelny.

Sedací souprava nebo pohovka je velmi důležitou součástí vybavení každého interiéru. Obývací pokoj je pak místem, kde trávíme většinu času. Proto by měla vaše nová sedačka splňovat maximální požadavky na její funkci. Prioritou je určitě její vzhled. Každá nová sedačka bude dominantou obývacího pokoje a zcela jistě bude přitahovat velkou pozornost. Kromě barevného ladění proto nezapomeňte také na praktičnost a snadnou údržbu.